Escola de Música

L’Escola Municipal de Música de Sant Vicenç és un centre educatiu, cultural i artístic amb voluntat d’apropar la música als ciutadans i ciutadanes del municipi, oferint-los la possibilitat de fer, comprendre i gaudir la música.

Valors del centre

Promoure l’acció de cantar i/o tocar un instrument com a fet lúdic i alhora formatiu és un dels objectius primers de l’activitat de l’Escola de Música, així com crear hàbits d’ús musical i formar espectadors que coneguin i valorin el fet musical i la seva diversitat.

Equip docent – disciplines musicals:

CONTRABAIX / Jordi Camp
BATERIA / Ignasi Llovet
CLARINET /Vitaliy Bahriy
FLAUTA TRAVESSERA /Vitaliy Bahriy
GUITARRA / Marc Rodríguez
GUITARRA/ Àlex Molas
PIANO /Elisabet Plans
PIANO CLÀSSIC I MODERN /Joan Miranda
SAXÒFON /Vitaliy Bahriy
TROMPETA/ Vitaliy Bahriy
VIOLONCEL/ Myriam Diez
VIOLÍ /  Carme Tobias

Serveis que presta:

Oferta formativa instrumental:

A l’escola es pot estudiar les següents especialitats musicals: Flauta travessera, Clarinet, Saxòfon, Piano modern , Piano clàssic, Bateria, Guitarra, Guitarra Flamenca, Baix elèctric , Contrabaix, Violoncel , Violí , Cant Clàssic i Cant Modern. També es fa Sensibilització musical per infants de P3, P 4 i P5.  Llenguatge musical per nens a partir de 6 anys i per adults. Harmonia Moderna.

Informació de contacte

C/ Poeta Maragall s/n
Tf. 670004709
emmsvc@santvi.cathorari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de les 16:30 a les 19:30
http://emmcastellet.blogspot.com.es/

Equip Directiu:

Direcció: Carme Tobias.
Cap d’estudis: Elisabet Plans.
Secretaria Acadèmica: Elisabet Soler.

Mes serveis:

Música a l'escola bressol municipal el Niu

L’escola municipal de música ofereix classes de música a tots els infants que assisteixen a l’escola bressol municipal El Niu. Aquesta activitat és de caire social i no implica cap cost extra per a l’alumnat d’El Niu. Un matí a la setmana, una especialista de l’escola de música es desplaça a l’escola bressol municipal i grup per grup, imparteix fins a set classes de sensibilització musical. En aquesta sensibilització es treballa l’audició, la cançó, el ritme i diferents instruments musicals.Aquestes classes s’inicien a l’octubre i s’acaben amb el curs escolar, al juny.

Classes impartides per Elisabet Plans / Myriam Díez 

Experiencia Compartida

Un cop l’any té lloc l’experiència compartida, on la mestra de música que fa classes al Niu, fa un taller matinal amb els pares, amb l’objectiu de transmetre per via oral cançons, moixaines i jocs de falda. Els participants al curs reben els àudios de les cançons i els textos per tal de poder-los treballar després a casa. Aquest curs ajuda a donar eines als pares, mares o cuidadors per tal de treballar música, hàbits i llenguatge amb els seus fills de 0 a 3 anys.

Taller impartit per Elisabet Plans

Oferta Formativa

DE 0 A 3 ANYS : Tallers per a famílies i nadons. Dimarts de les  17:30 A LES 18:15. Docent : Elisabet Soler

DE 3 A 6 ANYS: Sensibilització musical. Dilluns i dimecres  de les 17:30 a les 18:15 . Equip docent: Vitaliy Bahriy, Elisabet Plans, Elisabet Soler.

DE 6 A 12 ANYS: Llenguatge musical elemental i Instrument. Els horaris de llenguatge són dins la franja horària de les 17:30 a les 19:30, de dilluns a divendres. L’equip docent està format per: Myriam Díez, Vitalik Bahriy, Joan Miranda, Marc Rodríguez, Elisabet Plans i Elisabet Soler. Els nens i nenes poden començar a cursar instrument des dels 6 anys d’edat (primer curs de primària) triant l’instrument de la llista següent. L’horari es pactarà amb el docent.

A PARTIR DE 12 ANYS I ADULTS (alumnes sense coneixement musical o cursant nivell elemental): Llenguatge adults. Dimarts a les 18:30 h. Docent: Jordi Camp. Instruments, formacions i tallers.

A PARTIR DE 12 ANYS I ADULTS (alumnes de nivell mitjà, amb el nivell elemental completat): Llenguatge nivell mitjà i harmonia nivell mitjà. Instruments, formacions i tallers

Formacions

L’Escola té les següents formacions:

COMBOS de música moderna- docent : Jordi Camp, Joan Miranda

COR JOVE– docent: Elisabet Soler

BRASS BAND – docent: Vitaliy Bahriy

ORQUESTRA – docent: Vitaliy Bahriy, Myriam Díez, Joan Miranda

GRUP DE GUITARRES – docent: Marc Rodríguez

GRUP DE PERCUSSIÓ – docent: Ignasi Llovet

GRUPS DE PIANOS – docent: Joan Miranda

Projectes

BrassBand

La BrassBandd’EMM  de Sant Vicenç de Castellet, és un projecteque té per l’objectiu fer arribar la música als carrers del municipi, de tal manera que les seves actuacions musicals es realitzen en diferents zones del poble, un cop per setmana, fent un passa carrers o situats en una plaça.

Creiem que d’aquesta manera traiem l’escola de música de les seves instal·lacions i la traslladem al carrer, per a la gent del poble, fent així una participació directa en la democratització de la música i realitzant un impacte cultural dins del municipi.

UiUi

UiUi (Un infant, Un instrument) és un projecte que té per objectiu realitzar un treball conjunt entre l’Escola Municipal de Música i els centres de primària o secundària de Sant Vicenç de Castellet, per tal d’apropar la pràctica d’un instrument  de música a tot l’alumnat, sense excepcions, democratitzant així la música i la cultura en general.

Nosaltres creiem que si un alumne no pot venir a estudiar a l’escola de música, doncs és l’escola de música qui vindrà a ensenyar a aquest alumne, reduint així la manca de possibilitat d’aprenentatge musical i cultural per falta de mitjans econòmics, etc.  La música no és de ningú, sinó que és de tothom.

Els alumnes del UiUi tenen la possibilitat d’incorporar-se a la BrassBand.

Tallers de guitarra

Es pretèn formalitzar un grup de joves on dirigeixin les activitats lúdiques, esportives i culturals, que tinguin veu i des de l’ajuntament puguem escoltar-los i donar resposta a les seves inquietuts.

Concerts al llarg de l'any

Des de l’escola Municipal de música cada any s’organitzen activitats i concerts  com són:  els Concerts de  Santa Cecília dels alumnes de l’escola municipal  de música a les  respectives escoles de primària. La Cantada de Nadales amb xocolatada  a la plaça de l’Ajuntament. El tradicional concert de professors. Les setmanes d’audicions d’instruments al febrer i al  juny a l’auditori de la Biblioteca. El concert de Combos de final de curs. La Cantata de final de curs on participen totes les formacions de l’escola,  i que  també es fa per totes les escoles de primària  on  els alumnes de les escoles de primària participen activament cantant algunes de les cançons proposades.  El concert de Sensibilització amb els mes petits de l’escola ( P3, P4 i P5).