Sant Vicenç de Castellet es manté en fase d’alerta i demana màxima precaució per la possible crescuda del Llobregat

Sant Vicenç de Castellet es manté en fase d’alerta i té activat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) pel risc de crescuda del riu Llobregat al seu pas pel municipi. El consistori està molt pendent del nivell del riu que podria augmentar durant les properes hores per l’augment del cabal de sortida de l’embassament de La Baells i manté una coordinació constant amb la Policia Local i Protecció Civil.

 

Mesures de seguretat

L’Ajuntament ha tallat tots els accessos a la llera del riu i queda prohibit també el pas de vehicles cap a Can Xesc des del Clot del Tufau. Els veïns i veïnes que hagin d’accedir a Can Xesc ho han de fer per Castellgalí o bé a través de les Vives.

 

Incidències lleus

Durant les darreres hores s’han registrat algunes incidències per l’acumulació de la pluja a Sant Vicenç de Castellet. S’han produït despreniments de talussos, s’han inundat dos passos soterrats de RENFE, que aquest matí es buidaran, i ahir va caure un pi a l’Escola Sant Vicenç, que avui quedarà retirat. En paral·lel, Urbaser neteja aquest matí nombrosos embornals que han quedat col·lapsats per l’acumulació de l’aigua.

 

El consistori insisteix que veïns i veïnes siguin prudents i no s’acostin a la llera del riu, ni tampoc a la riera de La Farinera pel perill del creixement del cabdal en qualsevol moment. En paral·lel, l’Ajuntament vol agrair la col·laboració de la Policia Local, Bombers, brigada i Protecció Civil que treballen en diferents fronts perquè el municipi recuperi la normalitat de manera progressiva.

ca Català
X