Sant Vicenç de Castellet commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

Sant Vicenç de Castellet commemora aquest mes de novembre el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Coincidint amb la jornada del 25 de novembre l’Ajuntament organitzarà l’acte institucional i la lectura del manifest a les 11.30 a la plaça de l’Ajuntament. A la tarda, a partir de les 18.00 hores, es presentarà el projecte Espai Segur a càrrec de l’Associació Fem Lluita i la performance teatral amb la Societat Coral l’Estrella. Els actes són organitzats des de la regidoria d’Igualtat.

 

Projecció de la pel·lícula ‘WOMANHOOD’

Durant tota la setmana es projectarà la pel·lícula WOMANHOOD per als alumnes del centres educatius Escola Puigsoler (dimarts), Escola Fedac (dimecres), Institut Castellet (dijous) i Escola Sant Vicenç (divendres). La cinta de Beryl Magoko és un relat de les víctimes de la mutilació genital femenina que explora els dilemes emocionals de la pròpia directora i d’altres dones que han passat per la mateixa experiència. Dimarts es programarà un taller adreçat a mares i mares d’alumnes de primària i secundària per ajudar a construir vincles.

 

Durant els darrers dies s’han fet tallers per a joves i adolescents per fomentar les relacions sanes basades en el consentiment, el respecte i el bon tracte, s’ha programat l’exposició A tut també et pot passar que recull testimonis de víctimes de violència masclista i s’ha programat l’obra de teatre Vides oposades.

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet s’ha adherit a la campanya No et gelis davant la violència masclista que promou el Consell Comarcal del Bages i utilitza un iceberg per fer visibles totes les violències que, massa sovint, passen desapercebudes.

 

 

ca Català
X