Sant Vicenç de Castellet amplia el servei gratuït de recollida de voluminosos a tres dies a la setmana a partir de desembre

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amplia el servei gratuït de recollida de residus voluminosos a tres dies setmanals (dilluns, dimecres i divendres) a partir de desembre. El consistori reforça el servei, que fins ara es prestava els dimecres, i amplia l’atenció telefònica, de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre a través del telèfon gratuït 900 102 809. Fora d’aquest horari s’habilitarà un contestador i es contactarà amb els veïns i veïnes el següent dia laborable.

 

Campanya informativa

L’ampliació del servei es comunicarà a tots els veïns i veïnes a través d’una campanya informativa en què s’enviarà un imant de nevera a tots els domicilis amb el número de telèfon del servei i els detalls del seu funcionament.

 

Com funciona el servei?

A través del servei, que funciona amb cita prèvia telefònica, es recullen de manera ordenada mobles, electrodomèstics, estufes, matalassos, somiers i assimilables. Un cop confirmada la disponibilitat del servei amb la persona interessada, a partir de les 8 del vespre i fins a les 7 del matí cal deixar els residus al costat del portal de casa i a la vorera. Els dies i franges horàries en què es recolliran els residus voluminosos són els dilluns i divendres de 7.30 a 12.00 hores i els dimecres de 7.30 a 11.00 hores.

 

Denunciar les males pràctiques

L’Ajuntament identificarà els abocaments de voluminosos al carrer amb un adhesiu de color groc amb la frase Així no!, el recordatori del número de telèfon i l’avís que aquest tipus de conductes incíviques queden recollides a l’ordenança de convivència ciutadana i poden comportar sancions de fins a 3.000 euros. El servei també activarà un full d’incidències per avisar les persones usuàries del servei si hi ha hagut alguna incidència durant el seu desenvolupament i poder corregir errades.

 

 

 

 

 

 

 

 

Les novetats en la recollida de voluminosos s’emmarquen en el servei que presta URBASER i que també preveu el reaprofitament dels materials que estiguin en bon ús per persones usuàries de serveis socials o altres entitats amb les quals es pugui establir una col·laboració. El nou servei pretén reduir i aconseguir eliminar els abocaments incontrolats de residus voluminosos la via pública. En paral·lel, també es volen reduir els residus que acaben als contenidors de rebuig i millorar, finalment, els índex de reciclatge del municipi.

ca Català
X