Sant Vicenç de Castellet acull el clam polític del territori per coordinar esforços i exigir mesures per frenar l’ocupació delinqüencial

Sant Vicenç de Castellet ha estat l’escenari del clam polític del territori per demanar mesures que frenin les ocupacions delinqüencials al Bages Sud, que afecten especialment tot aquest entorn. La trobada ha reunit els principals representants polítics de la comarca per coordinar esforços, establir un espai de comunicació i treball conjunts i plantejar demandes concretes que passen, principalment, per exigir canvis legislatius a tots els partits polítics i administracions, més recursos i una major pressió policial. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, ha explicat que “avui és un punt de partida per coordinar esforços i fer sentir la veu del territori que traslladarem al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i on faci falta”.

 

Problemàtica complexa

“Tots i totes les representants coincidim que ens trobem davant una problemàtica complexa, de difícil solució i que també passa per potenciar les polítiques socials en matèria d’habitatge”, ha apuntat l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet. El Bages Sud ha posat de manifest que el fenomen de les ocupacions delinqüencials s’ha agreujat coincidint amb els mesos de confinament

 

El Consell Comarcal del Bages serà l’ens encarregat de coordinar aquest grup de treball que s’obrirà al conjunt de municipis del Bages en què es posaran en comú protocols que, actualment, funcionen amb èxit i frenen les ocupacions al territori.

 

Fer pressió a la justícia

Els representants polítics del territori també han acordat traslladar a la fiscalia i als jutges la necessitat que facin una interpretació de la llei que faciliti els desallotjaments en els casos de les ocupacions conflictives.

 

Àmplia representació política

La trobada d’aquest matí a l’auditori de la Biblioteca Municipal ha comptat amb una àmplia representació política del territori. Han assistit la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, el president del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, l’alcaldessa de Marganell, Verònica Hirano, l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montse Badia, l’alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs, l’alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel Rodríguez, el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i els portaveus dels grups municipals dels grups amb representació a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. També ha assistit el director general dels serveis territorials del departament d’Interior, Eduard Freixedes.

ca Català
X