Recomanacions per als establiments comercials que tenen l’oportunitat d’obrir en l’actual fase 0

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet comparteix les recomanacions i instruccions del Departament de Salut adreçades als comerciants d’establiments de menys de 400 metres quadrats que poden obrir els seus locals i també al conjunt de la població a l’actual fase 0.

 

Indicacions

. Poden obrir totes les botigues i locals de serveis amb una superfície no superior a 400 m2 i no poden obrir els centres comercials.

. S’ha de demanar CITA PRÈVIA i desplaçar-se en l’horari assignat per a la compra del producte o rebre el servei.

. Només es permet desplaçar-se a establiments del nostre municipi, excepte que no n’hi hagi de disponibles.

. Tots els establiments i locals que poden obrir al públic, poden fer sistema de recollida per emportar, sempre que s’estableixi un sistema de recollida esglaonat que eviti aglomeracions tant a l’interior COM A L’EXTERIOR.

. Els establiments hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a majors de 65 anys, que haurà de coincidir amb les franges horàries per fer activitat física d’aquest col·lectiu (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).

. Dins l’establiment només hi pot haver un client per cada persona treballadora, sempre guardant la distància de seguretat i l’aforament permès, i només s’hi ha d’estar l’estona imprescindible.

. Només es pot accedir a l’establiment de forma individual. Sí que hi pot accedir un adult acompanyat d’una persona amb discapacitat, menor o gent gran.

. No és obligatori portar mascareta, però sí recomanable, excepte en el cas on no es permet mantenir la distància de seguretat interpersonal, aleshores tant el treballador com el client han d’utilitzar la mascareta. Els guants només s’hauran de fer servir als establiments d’alimentació i a d’altres quan el comerciant us ho indiqui.

. Els establiments de restauració i hostaleria poden vendre menjar i beguda SOTA COMANDA, que hauran de recollir els clients, o bé fer entrega a domicili. Aquestes comandes s’han de fer per telèfon o via telemàtica.

. L’establiment haurà de tenir un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients recullin els comandes i efectuïn el pagament. S’haurà de preveure la separació física de 2 metres o, en el cas que no sigui possible, mitjançant mampares o mostradors de separació.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

 

Material per als establiments comercials

ca Català
X