Recomanacions d’autoprotecció per risc de vent avui aquest dijous i divendres

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet comunica que donades les previsions de fort vent realitzades pel Servei Meteorològic de Catalunya, i els avisos de la Direcció General de Protecció Civil, per aquesta tarda de dijous i fins aquest divendres al migdia, cal tenir en compte les següents recomanacions:

 

A casa

– Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.

– Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

Al carrer

– Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

– No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

– Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre. – Extremar al màxim la precaució en la realització d’activitats a l’aire lliure, especialment pel que fa a activitats de muntanya i/o en les zones arbrades.

 

Amb el cotxe

– Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Eviteu desplaçar-vos per carretera. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

– Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles. – Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Activitats de foc

– Es recorda que en situació de previsió de forts vents existeixen prohibicions per fer foc i per a la realització de cremes des de la Direcció General de Medi Natural Sant Vicenç de Castellet.

ca Català
X