Presentació a Sant Vicenç de Castellet del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat

El Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat es presentarà a Sant Vicenç de Castellet el proper 24 d’octubre a les 19.00 hores a l’Auditori de la Biblioteca Municipal. Durant aquest mes  en el marc del projecte europeu BCN Smart Rural, cofinançat per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), se celebren diferents jornades per presentar el Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat.

 

Posar en valor la pagesia

L’objectiu d’un banc de terres és posar en valor terrenys agrícoles que estan en desús o abandonats, per tal d’augmentar les terres arables i facilitar l’accés a la terra a la pagesia. Per fer-ho possible, BCN Smart Rural posa en contacte ambdues parts: propietaris de terres i persones que busquen terres per conrear. A partir d’aquí, BCN Smart Rural dona tot el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdós interessats.

Per als propietaris de les terres, els avantatges de participar en un banc de terres són d’una banda, millorar i revalorar el seu terreny, i de l’altra, fer possible el lloguer de les terres i, per tant, obtenir-ne rendes. A més, disposar d’una terra ben gestionada, minimitza el risc d’incendis forestals.

Per als pagesos i/o futurs pagesos, els avantatges de participar en un banc de terres són d’una banda, disposar d’un terreny agrícola per desenvolupar el seu projecte, i de l’altra, ampliar la seva explotació agrària. A més, en el cas d’un futur pagès, se li dona l’oportunitat de testar la seva activitat abans de crear el seu propi negoci.

 

ca Català
X