L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’Institut Castellet presenten el nou cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions de laboratori

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’institut Castellet han presentat aquest migdia en el marc d’una trobada telemàtica el nou cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions de laboratori. La trobada s’ha adreçat a la resta de municipis del Bages Sud per tal que tinguin coneixement d’uns estudis inèdits a la comarca que formen part del sector químic, amb gran potencial de creixement al territori.

 

El centre

L’Institut Castellet, que ofereix actualment estudis de grau mitjà de Construcció i de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, i el PFI Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, afegeix a la seva oferta formativa el CFGM d’Operacions de Laboratori, de la família professional de la Química.

 

Estudis estratègics

La indústria química és el primer sector exportador de Catalunya, és diversificat i transversal i presenta una alta inversió en R+D+I i formació. Al Bages l’ocupació que generen les empreses d’aquest sector ha anat creixent progressivament al llarg dels darrers anys. Es tracta d’un sector estratègic i en expansió. L’estudi del Consell Comarcal El sector químic al Bages, elaborat l’any 2020 per la Cambra de Comerç de Manresa, posa de manifest les potencialitats de la indústria química i detecta la necessitat de comptar amb oferta de formació professional que pugui proporcionar personal qualificat a aquestes empreses. El nou cicle formatiu Operacions de Laboratori de l’Institut Castellet dona resposta a aquesta necessitat de disposar de professionals qualificats en aquest sector i alhora amplia les possibilitats d’inserció laboral dels joves de l’entorn.

 

Una oportunitat

Aquest nou cicle suposa una oportunitat per als alumnes que finalitzen la secundària obligatòria i busquen una formació professional amb un alt grau d’ocupabilitat. La idoneïtat i les potencialitats d’aquest cicle formatiu al territori són evidents tenint en compte la concentració d’empreses del sector químic a la zona. És significatiu el fet que sis de les dotze primeres empreses químiques del Bages en generació de valor afegit brut (dada que té a veure amb la grandària de l’empresa) estiguin ubicades als municipis del Bages Sud.

ca Català
X