Els dos blocs de pisos de Sant Vicenç de Castellet més afectats per les ocupacions delinqüencials queden desocupats

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet valora de manera positiva que els dos punts més conflictius pel que fa a les ocupacions delinqüencials al municipi hagin quedat lliures d’ocupes durant les darreres setmanes. Es tracta dels blocs de pisos dels carrers Llibertat i Roger de Llúria que han estat desocupats. A més, s’han pres mesures per evitar noves ocupacions conflictives col·locant portes metàl·liques antiocupacions i alarmes.

 

Comissió de seguiment

Aquestes millores s’han aconseguit després de molts mesos de feina, gestions amb la propietat, pressió policial i la feina feta des de Serveis Socials i Territori i han coincidit amb la formalització d’una comissió de seguiment dels casos d’ocupacions conflictives al municipi. Aquest grup de treball està format per professionals tècnics i regidors de les àrees de Serveis Socials, Territori i Habitatge, i Policia Local. El consistori valora positivament aquest avanç i espera que ajudi a fer seguiment d’aquests casos i millorar la convivència i la seguretat al municipi.

 

L’Ajuntament continuarà els contactes amb les propietats dels dos edificis desocupats per demanar que els habitatges es renovin, es posin a lloguer i s’ampliï l’oferta de lloguer assequible al municipi.

 

Més contactes

El consistori està treballant en diverses línies i mantenint nombrosos contactes per conèixer eines de tractament d’ocupacions conflictives, com amb el fiscal en cap de l’àrea de Manresa-Igualada, Francisco José Córcoles, i d’adquisició i gestió de pisos de lloguer social, com amb la Sareb i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a qui també s’ha reiterat la petició que adjudiquin tots els pisos que gestionen al municipi i prenguin mesures per evitar les ocupacions mentre no ho facin.

ca Català
X