El desembassament de La Baells augmentarà el cabal del Llobregat al seu pas per Sant Vicenç de Castellet aquest divendres

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que aquest dijous es produirà un alliberament de cabal a l’embassament de La Baells que podria comportar un creixement sobtat de les zones properes al riu durant la jornada de divendres i afectar l’entorn del Llobregat al seu pas per Sant Vicenç de Castellet . El cabal assolirà un valor màxim de 50 m3/s sostinguts durant dues hores. La maniobra a La Baells d’alliberament de cabals alts durarà fins a les 22:00 hores del mateix dia 26/11/2020, moment en que la sortida de cabals de la Baells retornarà als valors usuals. L’increment de cabal s’anirà desplaçant riu avall, de manera que el riu es mantindrà amb cabals més alts dels usuals durant tot el divendres. La presa es troba en situació d’explotació normal i el cabal alliberat és un cabal poc habitual i no hauria de representar cap risc d’inundació llevat de zones puntuals. El cabal pot augmentar sobtadament en les zones del riu properes a l’embassament. Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet demanen precaució a l’entorn de la llera del riu durant tota la jornada de divendres.

 

Previsió de l’evolució

Els cabals desembassats continuaran sent els habituals d’explotació ordinària una vegada realitzades les maniobres. Es preveu que el cabal a riu es mantindrà per sobre de l’habitual durant tota la jornada de divendres.

ca Català
X