Les festes i tradicions més importants de Sant Vicenç de Castellet són les següents:

Cavalcada de Reis (5 gener):

Desfilada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient que es celebra la vigília del dia de Reis, la gran comitiva comença a la muntanya de Castellet.

Festa Major d'hivern (22 gener):

La Festa Major d’hivern a Sant Vicenç de Castellet se celebra amb motiu de la festivitat de Sant Vicenç, el 22 de gener de cada any. El programa d’actes que es prepara inclou actuacions teatrals, música, excursions, elecció pubilla i hereu… i un bon nombre d’activitats recreatives.

Carnestoltes;

El dissabte de Carnestoltes els carrers s’omplen d’una gran desfilada de disfresses i carrosses.

Festa de Sant Antoni Abad - Els tres tombs:

Es celebra el segon diumenge de març, en honor a Sant Antoni. Els actes dels Tres Tombs, de caire ja tradicional, consten de benedicció dels cavalls, la cercavila i els Tres Tombs pels carrers del municipi, encapçalats pel capità de bandera i els cordonistes amb acompanyament de bandes de música.

Aplec de Vallonesta (1 maig):

La celebració d’aquest aplec es fa a l’ermita romànica de Sant Pere de Vallhonesta. Els santvicentins pugen a l’ermita, on es reparteix a tothom un panellet. L’aplec de Vallhonesta és una tradició que es remunta al segle XVII.

Caramelles:

Dissabte tarda i diumenge de Pasqua. Tradicionals cantades de caramelles a càrrec dels grups de la Societat Coral l’Estrella, l’Associació Musical Castellet i l’Esbart Dansaire Santvicentí.

Fira de Sant Jordi:

En una jornada tant especial per Catalunya, a Sant Vicenç de Castellet també es celebra amb les tradicionals parades a la plaça i la Marató de Conte, una activitat on col·laboren tots els nens de les escoles.

Fira del Vapor:

Es celebra la setmana abans o la de després del tradicional del Ball de Gitanes i vol fer reviure l’època industrial santvicentina de finals del s. XIII principis del s.XIX, l’època de creixement de la població a partir de diferents actes, recreacions històriques, parades, música,…

Ball de Gitanes:

Es tracta de la festa tradicional més característiques de Sant Vicenç de Castellet. Es una tradició que van introduir a Sant Vicenç, un grup de picapedrers de Caldes de Montbui el 1907 quan van venir a treballar al poble. És un dels balls més lluïts del repertori de l’Esbart Dansaire Santvicentí, que compta també amb una versió popular oberta a tothom i que actualment compta amb 250 persones i que es balla per la Pasqua Granada a la Plaça de l’Ajuntament.

Festa Major d’estiu:

Es celebra el segon cap de setmana de juliol. El programa d’actes compta amb activitats festives, culturals i esportives. Són ja habituals el correfoc, els espectacles de dansa, música i teatre, cinema a la fresca, els balls de Festa Major i el tradicional castell de focs.

Aplec de Castellet:

Es celebra el segon cap de setmana de setembre i gairebé sempre coincideix amb la Diada de l’11 de setembre o dies propers. Els participants de l’Aplec pugen en romeria al santuari de Castellet acompanyats pels gegants. Es fa parada al pla de les Vives per esmorzar, tradicionalment coca i xocolata. Després de la missa a l’ermita hi ha actuacions de l’Esbart Dansaire Santvicentí i la Coral Nou Horitzó. L’Aplec compta amb el vals dels Barons de Castellet i una ballada de sardanes.

Aplec de la sardana:

Es celebra el tercer diumenge de setembre i és organitzat per l’Agrupació Sardanista de Sant Vicenç de Castellet.

CagaTió Popular i Fira de Nadal:

Es fa el diumenge anterior a Nadal. La festa té lloc a la plaça de l’Ajuntament. El Tió entra a la plaça en carro i acompanyat pels tioners. Aleshores, els nens i nenes el fan cagar regals i llaminadures. La festa del cagatió compta també amb un pessebre vivent que escenifica l’Associació Musical Castellet i amb danses de l’Esbart Dansaire Santvicentí. Ho organitza la Colla de Geganters amb la col·laboració de comerciants.

Els Pastorets de Sant Vicenç de Castellet:

L’Associació Musical Castellet, porta a escena la tradicional representació teatral Nadalenca que aplega un bon nombre de persones i que fa viva la batalla entre el cel i la terra.