ENTITATS ESPORTIVES

Associació Bagesport

Fundat el 13/01/2012, no volem ser un club més si no una associació que ompli un espai que creiem esta buit dins la nostre comarca donant suport a d’altres entitats i clubs treballant en tats ells sense cap intenció d’interferir en les seves activitats si no tot el contrari.

Els nostres principals objectius són:

 •  Promocionar l’esport a la comarca del Bages
 •  Promoure i realitzat tota mena d’activitats esportives, culturals, etc.
 •  Orientar i estimular per la realització de la pràctica multi esportiva.
 •  Promoció de la salut mitjançant l’esport

Activitats que actualment estem realitzant

 • Iniciació Esportiva a Escola Puig Soler
 • Iniciació Esportiva al Pujolet Manresa
 • El nostre objectiu és que els nens abans d’entrar en la competició millorin la seva coordinació i la seva motricitat amb una sèrie d’exercicis basats en el moviment de les diferents parts del cos respecte el propi cos (ex. rotació d’un braç) i en moviment del propi cos respecte l’espai (ex. com puc saltar, córrer…).
 • Escola de Futbol Sala Prebenjamins Manresa FS- Bagesport (CEB). Doten als jugadors de l’espai per a poder gaudir a l’hora que es formen, dins el futbol sala sense la pressió que representa l’esport federatiu.
 • Escola de Porters Futbol Sala. Igual que els jugadors els porters necessiten d’una formació especialitzada dons per motius de temps son els grans oblidats. Amb coordinació amb els clubs realitzem unes sessions d’entrenaments a la carta, en  la pista dels clubs interessats.
 • Jornades de Tecnificació Futbol Sala (per jugadors i porters). Jornades on podem treballar aspectes concrets a la vegada que formem als participants. Molt adequat per festes majors, vacances, …
 • Massatge Esportiu. Complement i activitat que es quasi indispensable si volem tant millorar, com prevenir i tractar,  l’aspecte físic i les lesions en les nostres activitats esportives.
 • Assessorament a d’altres entitats (Estatuts, comptabilitat, funcionament, ….). Aconsellem, encaminem i donem suport a  les entitats per millora el seu funcionament o per realitzar les seves activitats tan administratives com comptables que molts cops costen de realitzar. (disseny imatge corporativa i web)

Associació Futbol Sala Sant Vicenç

 • Adreça: C. Alfons XII, s/n – 08295
 • Horari: Entrenaments dimarts i dijous de 20:30 a 22:00 hores

C.F. Castellet

 • Adreça: C/Osona, s/n
 • Telèfon: 93 186 90 33 // Us atendrem dimarts i dijous de 17:30 a 19:00.

La temporada 2012-2013 comptem amb l’Escola i els equips prebenjamí, benjamí, aleví, amateur i veterans.

Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet

Adreça: Sant Joan, 31 – 08295

HISTÒRIA

El 8 de juny del 1954 es crea aquesta entitat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i de la Federació Espanyola de Muntanyisme. Des d’aleshores amb uns 400 socis organitzats per seccions, es treballa en tot allò relacionat amb el món de l’excursionisme de casa nostra com ara el foment de l’esport, el muntanyisme, la cultura i el civisme, amb el respecte per la natura des dels més petits.

ACTIVITATS

Les activitats se centren en l’arqueologia, espeleologia, paleontologia i muntanyisme. També s’organitzen grans expedicions i es fomenta la Cultura del Medi amb: exposicions, xerrades, la repoblació forestal a Vallhonesta… El Centre Excursionista també ha organitzat colònies d’estiu per a nens i acampades familiars, i es col·labora amb altres entitats excursionistes de Catalunya, Espanya i altres països d’Europa, en projectes d’interès comú. El Centre Excursionista és l’encarregat d’organitzar el tradicional Aplec del Panellet a Vallhonesta el dia 1 de maig.

Club d'escacs Castellet

Plana web:http://escacs.weebly.com/

El Club d’Escacs Castellet de Sant Vicenç de Castellet és un grup d’amics que tenim una afició en comú, els escacs. Estem ubicats a Sant Vicenç de Castellet i tenim el nom de Club Escacs Castellet.

Dissabtes d’11:30h a 13:30 curs iniciació als Escacs per a totes les edats gratuït.

Club de bàsquet Castellet

Història

EL BÀSQUET A SANT VICENÇ DE CASTELLET VA COMENÇAR AL VOLTANT DELS ANYS CINQUANTA.  Els seus dos millors impulsors en aquell moment foren Estefanell Brià i Francesc Ubach, que aleshores tenien 24 o 25 anys.  Van començar a jugar a les escoles velles, però l’espai era massa reduït, així que van anar a jugar a la Plaça del Pi.  Seguien sense federar-se, però cap a mitjans dels anys cinquanta ja tenien entrenador i l’equip es va començar a incrementar amb més jugadors.  Amb Dionís Oriol com a entrenador i jugador, van començar a apostar més fort i van aconseguir muntar un camp de bàsquet al camp de futbol.  Però els partits se seguien jugant a la Plaça del Pi. Hi anava molta gent a veure’ls i es va aconseguir fer posar un enllumenat per poder jugar als vespres. Jugaven amb equips d’altres poblacions. L’any 1968 s’aconsegueix el finançament de “Piensos Ganado” per a la vestimenta de l’equip que era groc i negre (colors que més tard passarà a usar el futur CB Castellet).

Es van passar a fer els entrenaments a l’Acadèmia Montserrat on, per tota la il·luminació tenien una bombeta grossa que es posava i treia només per als partits.  A principis els anys setanta l’empresa Bartra va començar a patrocinar l’equip. Fins i tot va muntar un pavelló. El pavelló era al costat de l’empresa Intexto, on ara hi ha l’empresa Owens Corning.  Bartra estava ubicada al costat de la plaça Catalunya, en la cantonada amb el carrer Cardener. Aquesta empresa va fer també una donació per tal de crear el parc de la plaça.  L’equip es federa la temporada 1971 – 1972. La temporada següent l’equip ja és a tercera divisió.  Van ser uns anys molt bons per al bàsquet Santvicentí. Els diumenges pel matí, el pavelló s’omplia d’aficionats.  L’equip del Reial Madrid de bàsquet va ser convidat per l’empresa Bartra i va venir al poble.  Durant les temporades 1992-1993 i 1993-1994, Sant Vicenç de Castellet va gaudir d’una plenitud històrica en l’entorn del bàsquet femení.  El nostre poble va tenir durant dues temporades un equip femení de bàsquet al que en aquells temps, era la segona màxima categoria del bàsquet estatal.  El nom del nostre poble era conegut arreu, jornada rere jornada, les noies de Sant Vicenç viatjaven per a competir a València, Alacant i l’Aragó.

Activitats

El club compta amb l’escola de bàsquet i 8 equips que competeixen a les lligues organitzades per la Federació Catalana de Bàsquet. El nostre club organitza activitats i col•labora activament en tots els actes que organitza l’Ajuntament.

Club de Pesca Olímpic Castellet

HISTÒRIA

El Club va ser fundat el 1982, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Posteriorment el club obté la concessió de l’administració, control i protecció de la Zona de Pesca Controlada anomenada “Can Serra”, on habitualment es celebren els concursos de l’entitat.

En l’actualitat, el Club compta amb uns 200 socis entre sèniors, veterans, infantils i protectors que donen una gran estabilitat al desenvolupament de les activitats que es programen cada temporada.

Actualment la seu social de l’entitat es troba al C/ de Llobregat nº 12. Les reunions tenen lloc els divendres a partir de les 22:00 hores.

COMPETICIÓ

Participació del Club de Pesca Olímpic Castellet en tots els esdeveniments del món de la pesca organitzats per la Federació Territorial de Pesca i la Federació Catalana de Pesca. Les fites més importants han estat un tercer lloc a la Lliga Catalana de Clubs, la participació en moltes  competicions, fet pel qual tres socis del club han estat a la Primera Divisió Catalana (Àngel Solé, Àngel Bruna i Eduard López). L’any 1997, Àngel Solé va ser Campió de Catalunya de Pesca Esportiva de Ciprínids, i també va participar al Campionat d’Espanya.

Com a activitat anual, el club organitza un campionat de pesca amb un total de 15 concursos puntuables i el campionat extraordinari de la festa major.

Club Futsal Esportiu Vicentí

 • Telèfon: 93 833 14 18
 • Dies d’entrenament: Dimarts i dijous de 17.00 a 21.00 hores.

Club Hockey

HISTÒRIA

El Club Hoquei Castellet néix el 22 de juny del 1982 amb la creació de la seva primera Junta Directiva essent el primer club d’hoquei del Bages. El club ja va començar a participar en competicions de manera que:

-En la temporada 82-83 el representen dos equips, un de juvenil i l’altre infantil, en la categoria d’hoquei base.

-En la temporada 83-84, es comptava amb equips juvenils, alevins, benjamins i pre-benjamins (creixent aquest esport al municipi).

-En la  temporada 84-85, el Club Hoquei continua augmentant. Hi havia un equip senior que jugava a 2na divisió catalana, un equip infantil, un alevi i un pre-benjami. Al mateix temps es forma a la base de l’entitat un grup de nens de 4 a 6 anys.

ETAPA D’OR DELS ANYS 90

Concretament en el període del 92 al 95. En la temporada 93-94 es compta amb tres equips: els infantils A i B i el juvenil arriben a semifinals i finals, respectivament, del Campionat de Catalunya, despres d’haver quedat primers de grup a la lliga. Els juvenils arriben a ser Campions de Catalunya i un equip dels infantils queden segons classificats de la seva categoria

ACTIVITATS

Avui dia, el club compta amb una Escola de Hoquei de nens i nenes i a banda de promoure el culte per aquest esport el Club Hoquei Castellet participa en altres activitats culturals i lúdiques com ara l’organització de Patinades Populars per a les festes majors d’hivern com la col·laboració en actes solidaris. El Club Hoquei Castellet està format per un equip d’alevins, un de benjamins i un de pre-benjamins.

Tot Moto Bages Sud

 

Penya Blau Grana de Sant Vicenç de Castellet

 • Adreça: Carrer Llobregat, 8 – 08295
 • Telèfon: 93 833 30 83
 • Fax: 93 833 30 83
 • Horari: dilluns, dimecres i divendres, de 6 a 8 de la tarda

HISTÒRIA

El naixement de la Penya Blau-grana es remunta a la primavera del 1974, aquella temporada gloriosa del nostre Barça en què va quedar campió de la lliga amb gran autoritat. Anàvem cada diumenge de partit al camp del Barça amb tren o amb cotxe i ens adonàvem que hi havia molts autocars amb pancartes d’arreu del nostre país i així vam començar les primeres xerrades per intentar agrupar els molts afeccionats del nostre poble. D’aquesta manera vam començar a treballar per redactar els estatuts i el dia 6 d’octubre de 1975 vam presentar al Govern Civil tot el paperam necessari. Els tràmits van ser llargs i els viatges nombrosos, ja que en aquells temps vam trobar molts impediments. Per fi, el dia 20 de maig de 1977 va quedar oficialment reconeguda la nostra penya pel Govern Civil i el 4 de juliol d’aquell mateix any els socis fundadors Josep Gomàriz, Joan Claveria, Carles Andrés i Martí Linares en el local de la Societat Coral l’Estrella van presentar oficialment la Penya Blau-grana de Sant Vicenç de Castellet en un emotiu acte en què per primera vegada els barcelonistes del nostre poble ens vam poder reunir. En aquest acte es van prendre els acords que els socis fundadors formessin la primera junta i la preparació dels actes de la inauguració oficial de la penya. Aquesta va tenir lloc el 12 d’octubre de 1978 dins les festes programades. L’acte va ser presidit pel president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, i Maria Lluïsa Navarro va apadrinar la nostre bandera al costat del batlle, Jaume Carné, el capità del primer equip, Asensi, i altres directius.

El nostre autocar es desplaça a tots els partits del Camp Nou des de la fundació de la penya, l’any 1977. Cada any, des del 1984, s’organitzen les excursions de Setmana Santa arran de la participació d’aquell any d’alguns atletes a la Marató de París, punt del primer viatge. Amb aquesta excusa hem visitat les principals ciutats espanyoles i països d‘Europa.

S’han fet molts dinars i sopars oberts a tothom i hem participat en diferents programes de televisió, com el concurs Dit i Fet, la Barberia, Dret a parlar i El Vestidor, que presenta Josep Maria Farràs. Hem comptat amb la presència de diverses personalitats del món de la cultura, l’esport, la televisió i directius del Barça, intentant sorprendre els socis en cada acte i superant cada any l’anterior.

Durant aquests anys, la Penya Blau-grana ha disposat de les seccions d’handbol, futbol sala, petanca i atletisme, destacant la gran activitat que des d’un primer moment ha dut a terme aquesta darrera, participant arreu de Catalunya i altres sortides fora.

Cada any, durant la primera quinzena d’octubre celebrem l’aniversari de la penya, organitzem una gran cursa popular d’atletisme, amb la participació dels millors atletes catalans, i el torneig de petanca, diverses exposicions i, com a cloenda, hem introduït el pregó de festes, amb la presència fins el moment de Josep Abril, Joan Patsy, Jordi LP,  Àngels Gonyalons, Carles Checa, Domènec García, Xavier Domènech i Josep Maria Farràs.

La Penya Blau-grana de Sant Vicenç actualment compta amb 1.030 socis

Club Unió Ciclista Sant Vicenç

El Club Unió Ciclista Sant Vicenç es va fundar el 1986, i avui dia compta amb una setantena de socis. La seu social del club és al Pavelló Municipal d’Esports. L’entitat es dedica de ple al ciclisme (BTT i carretera).

El club organitza sortides ciclistes pel nostre territori i al mateix temps participen en organitzar activitats de caràcter esportiu en especial per la Festa major de Sant Vicenç. El president és Miquel Garcia i Campoy.

Club Taekwondo Castellet

Adreça: c/Poeta Maragall, sense número (Escola Puigsoler)
Telèfon: 620 356 639
Web: www.taekwondocastellet.com
Mail: elclub@taekwondocastellet.com

Club Petanca Atlètic Castellet

El Club Petanca Atlètic Castellet de Sant Vicenç es va fundar l’any 1991. Des d’aleshores, ha reunit 72 socis. 

D’aquests, 14 estan federats, 9 dels quals formen part de la competició comarcal de segona categoria del Bages. Participen en competicions a Sallent, Santpedor, Balsareny i Manresa, entre altres poblacions. El soci més jove té només 17 anys, mentre que els més veterans en tenen al voltant de 75.

Els socis del club i aficionats a la petanca normalment es troben a les tardes i el cap de setmana per practicar l’esport. 

Com a activitats paral·leles a la competició n sí, organitzen trobades i sopars regularment i per dates senyalades com Sant Joan i la Festa Major d’estiu de la població.

Club Kàrate-Do Sant Vicenç de Castellet

ELS INICIS

El naixement de l’entitat es remunta a l’abril del 1983, quan es fa possible la il·lusió de formar un club de kàrate representatiu del poble de Sant Vicenç de Castellet, un club federat i reconegut per la Federació Catalana de Karate (FCK), dirigit per un junta de Sant Vicenç de Castellet i amb un mestre que pugui donar graus i titulacions als alumnes, així com es permeti competir a qualsevol lloc.

Des de llavors aquesta entitat està registrada i figura als arxius de l’Ajuntament de Sant Vicenç amb la fitxa completa dels membres de la junta i ara actualitzada. La seu social és el Pavelló Municipal d’Esports de Sant Vicenç de Castellet i els dies d’entrenament són dilluns, dimecres i divendres a la tarda.

DIRECCIÓ I ACTIVITATS

Està inscrita en el registre d’entitats esportives de la direcció general del’esport amb el número 4443. Està afiliada a la FCK amb el número 89. Aquest club està dirigit des de l’inici pel mestre JORDI TORRA. És cinturó negre (CN) 5è Dan de Kàrate-Do, entrenador nacional número 568, jutge del tribunal nacional de graus número 375 i instructor de defensa personal acreditat per la direcció general de la policia. El nombre d’associats del club oscil·la entre els 70 i escaig i les seves activitats principals són: competicions socials, intercomarcals, regionals (campionats de Catalunya) i nacionals (campionats d’Espanya). Aquesta escola ha format molts alumnes que estan relacionats amb temes de seguretat. I també realitza cursets de defensa personal.

ELS MÉS DESTACATS

S’han format en aquest club una vintena de cinturons negres. D’entre ells destaquen els mestres Eduardo Jorge Machado, CN 3r Dan, àrbitre de la FCK i únic santvicentí amb aquesta graduació; Rafael Serrano, CN 2n Dan àrbitre de la FCK; Jordi Martí CN 2n Dan, àrbitre de la FCK. Els competidors més destacats com a campions de Catalunya són: Cristian Casals, Daniel Sensarrich, Alba Luna, Juani Navarro, Mireia Rodríguez, Isaac Pavón i David Heredia. A nivell de campionats d’Espanya han destacat: Juani Navarro, tercera classificada; Alba Luna, quarta classificada; i Mireia Rodríguez, finalista. Actualment forma part de la selecció catalana de Kàrate l’Alba Luna en la categoria Júnior.

Societat de Caçadors

 • Telèfon: 629403279

Club Petanca Sant Vicenç

 • Adreça: Ps. del Doctor Fleming, 9
 • Telèfon: 938331127

Associació PICA BÉ

 • Adreça: Pça. Generalitat, 1
 • Telèfon: 630606214