ENTITATS CULTURALS

Associació Art i Cultura de Sant Vicenç de Castellet

Plana web:http://articulturasvc.wix.com/articultura

L’Associació Art i Cultura de Sant Vicenç de Castellet es una Associació fundada el 28 de Juliol del 2012, i inaugurada i presentada en societat el 28 de setembre de 2012, que pretén fer arribar la cultura al poble i a tothom en les seves diverses disciplines i, a més, potenciar i donar a conèixer els artistes, tan locals com de qualsevol lloc.

Agrupació Artística Sant Vicenç

 • Adreça: c/ Osona nº 6

 • Telèfon: 93 833 41 65

L’Agrupació Artística Sant Vicenç es va constituir l’any 1994.

En destaquen dues etapes ben diferenciades.

1ª ETAPA

La seva creació va ser l’11 de febrer del 1994, impulsada pels seus fundadors: Engràcia Santiago, Andreu Plans, Joan Serra i Felip Carmona. A continuació es a aconseguir sensibilitzar als interessats en el món artístic i reunir-los a la Sala de Plens de l’Ajuntament. A banda d’escollir la primera Junta Directiva, es va acordar la celebració de la Primera Diada de l’Art el dia 19 de març de 1994 que seria posteriorment l’activitat anual de l’Agrupació. D’acord amb l’Ajuntament de Sant Vicenç, s’estableix aleshores la celebració de dues exposicions cada any: una de col·lectiva i l’altra individual.

2ª ETAPA

L’any 1995 es donen de baixa la meitat dels components de la Junta, però tot i això es celebra la segona edició de Diada de l’Art i el 1er. Concurs de Pintura Ràpida, així com les dues exposicions anuals. L’any 96 i després de la celebració de la Diada i el 2on Concurs de Pintura Ràpida es varia la Junta. Pel que fa a l’any 1997, destaca el Concurs de Dibuix i Manualitats pels escolars. Aquest any es va confeccionar un nou anagrama de l’entitat.

Associació Cultural Activa't de Festa

Associació Cultural Col·lectiu El Breny

HISTÒRIA

L’Associació Cultural Col•lectiu El Breny va néixer l’any 1974 amb el principal objectiu de dotar Sant Vicenç d’un periòdic d’informació local, obert i independent. El primer número va sortir el novembre d’aquell mateix any i d’aleshores ençà s’ha publicat ininterrompudament.

Al llarg de la seva existència ha recollit la història quotidiana del poble, convertint-se en el referent escrit al qual autors, estudiosos i interessats en la nostra història recent es dirigeixen i consulten.

La periodicitat mensual que es va establir en el seu inici es manté actualment. El tiratge és de 450 exemplars.

A banda de l’edició del periòdic, l’entitat també té com a funcions estatutàries l’organització d’actes culturals (xerrades, conferències, presentacions, …. etc.)

MEMBRES

Les persones que formen el col•lectiu, i els col•laboradors externs tots voluntaris i de forma totalment desinteressada fan possible que mes rere mes i any rere any surti puntualment el nostre periòdic.

Per la llarga vida de l’entitat, hi ha passat molts membres i col•laboradors, que han fet possible mantenir l’esperit dels fundadors.

Per la complexitat dels objectius de l’ACCB, sempre és necessari comptar amb col•laboradors per les moltes i variades feines, pel que qualsevol incorporació sempre és molt benvinguda.

CONTACTE

Es pot contactar amb El Breny a través de correu postal: Cal Soler, Local 2 08295-Sant Vicenç de Castellet, personalment en aquesta adreça els dimecres a la tarda, per correu electrònic: revista.elbreny@gmail.com, i per telèfon al 93 016 60 47.

Associació Cultural Coral Al Vent

UNA MICA D’HISTÒRIA

La Coral Al Vent es va formar al voltant dels anys seixanta. Amb el pas del temps, el grup es va consolidar i va prendre embranzida amb el nom actual, Associació Cultural Al Vent, sota la direcció de Pere Soldevila. L’octubre de 1979 comença una segona etapa, amb els directors actuals: Pere Díez i Montserrat Casas.

VIATGES

La coral ha actuat arreu de Catalunya, a Mallorca, Euskadi, Astúries (l’any 1991 va ser convidada a cantar durant l’acte d’obertura del Certamen Coral Villa de Avilés), Croàcia, Polònia, l’antiga Iugoslàvia, Israel i Mèxic. També ha participat en el Festival de Cant Coral Internacional de la Catalunya centre i en les Jornades de Cant Coral de Barcelona.

“NADAL, LLUM I MISTERI”

La coral té enregistrada l’obra “Nadal, Llum i Misteri”, amb música de Francesc Vila i textos de Joan Farràs. És una obra que consta d’onze cançons i onze poemes que fan viure el Nadal actual. Actualment aquesta obra es presenta conjuntament amb l’Esbart Dansaire Santvicentí. El local social de l’Associació Cultural Coral Al Vent està ubicat a l’edifici de Can Soler, espai de Sant Vicenç destinat a les entitats culturals.

Les seves principals activitats són els concerts que ofereixen al llarg de l’any per tot Catalunya i casaments. Al municipi també participen en la missa de la Mare de Déu de Castellet, concert de la Diada de l’11 de setembre, concert de Santa Cecília i el tradicional Concert de Nadal.

Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castelllet

L’Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet, és el nom legal de l’entitat coneguda més popularment com a Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet, que és l’entitat encarregada d’organitzar cada any una de les fetes més populars i tradicionals de Sant Vicenç de Castellet, com és la Festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs. Aquesta entitat també es dedica a la recuperació, restauració i manteniment de tot l’antic material que envoltava el món dels traginers a Sant Vicenç de Castellet.  La primera celebració a Sant Vicenç de Castellet de la Festa de Sant Antoni Abat, i per tant l’origen del gremi o Associació Cultural de Carreters i Cansaladers, va ser l’any 1914. L’any 1924 es va constituir el gremi i es van comprar els primers guarniments necessaris pel capità i portabanderes acabant-los de completar l’any 1928. L’any 1926 es va confeccionar la bandera sense cap descripció i l’any 1932 es van fer les inscripcions, amb el nom de Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet.  A finals dels anys 80 i principis del 90 i va haver-hi uns anys que la festa no es va poder celebrar, però a partir del 1995 una nova junta, però amb antics membres d’aquell gremi van tornar a recuperar la festa. Des de llavors cada any s’ha anat celebrant fins a consolidar-se com una de les festes més importants de Sant Vicenç de Castellet i de la comarca.  El 1998, juntament amb altres pobles que celebren aquesta festa, es crear la Federació dels Tres Tombs de Catalunya, amb seu a Vilanova i la Geltrú. D’aquesta manera el Gremi de Sant Vicenç és membre fundadora d’aquesta i segueix adherida i treballant per tal de mantenir una de les tradicions més catalanes.  Des de fa més de 85 anys, l’entitat segueix celebrant i mantenint els actes tradicionals, i tots els elements necessaris per tenir una gran festa el segon diumenge de març, amb la participació d’un gran nombre de cavalls i carruatges.  Gràcies a la dedicació i treballs de restauració, actualment l’entitat disposa de 10 carruatges que es poden veure el dia de la Festa, més altres materials, aquest són:  Carro d’escalada amb els tortells,  Carro d’escalada carregat de ceps,  Carro d’escalada carregat de palla,  Carro de trabuc carregat amb sac de farina,  Antic carro de bombers de Sant Vicenç de Castellet,  Diligència,  Carro de Sant Antoni Abat,  Antic carret de treball i el  Carro de mà de la brigada.

Associació Musical Castellet

 • Associació Musical Castellet
 • Telèfon:639 76 01 63

Email:nouhoritzo@yahoo.es – amcastellet@hotmail.com

Plana web:http://es.geocities.com/nouhoritzo

L’Associació Musical Castellet és l’entitat que aplega la Coral Nou Horitzó, la Secció Juvenil, el grup Disset i Escaig i Els Pastorets. Des de 1974 som l’única entitat destinada a educar infants i joves a través de la música, el lleure i la cultura.

L’Associació Musical Castellet de Sant Vicenç de Castellet es va crear l’any 1974 inicialment com a Coral Infantil Nou Horitzó sense estatuts propis i adherida al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Des de 1974 som l’única entitat de Sant Vicenç de Castellet destinada a educar infants i joves a través de la música, el lleure i la cultura. La nostra entitat treballa setmanalment, cada dissabte al matí, per tal de fer gaudir els nens i nenes de la música coral, del món instrumental, del joc, de la dansa, de la convivència, de la cultura… i organitza i prepara totes les activitats culturals, musicals i lúdiques del curs.

Amb aquests més de 35 anys d’història, l’entitat ha anat creixent i s’ha convertit en un referent cultural, social i educatiu de Sant Vicenç de Castellet, arribant a ser una de les entitats més actives, participatives i treballadores del municipi. Amb els anys ha anat creixent i creant diferents seccions que són les que fan funcionar i tirar endavant tot l’engranatge de l’Associació Musical Castellet, totes elles amb la participació activa d’infants, joves i monitors i amb la organització i col•laboració d’una junta directiva composta de pares, mares i monitors/es. Les quatre seccions són .

CORAL INFANTIL “NOU HORITZÓ”

La Coral Infantil “Nou Horitzó” va néixer l’any 1974, en principi com a planter de la Coral “Al Vent”, ja que els seus fundadors eren persones vinculades a l’esmentada entitat. L’ any 1975 ens adherim al SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) i seguim amb la nostra tasca d’educar als infants en la sensibilització musical i fer-los gaudir amb el cant i la música instrumental, a més d’altres activitats complementàries.

La Coral realitza els seus típics concerts en les diades assenyalades, però a part també actua allà on són convidats i en totes les trobades del SCIC. La seva activitat és setmanal, cada dissabte d’11h. a 13h., des del més d’octubre al juny.  qualitat.

SECCIÓ JUVENIL

Des dels inicis una cosa que tenim clara dins l’entitat, és que si no complementéssim les activitats corals amb les culturals i lleure, difícilment subsistiríem.

És per això, que en el curs 2001 vam decidir la creació de la “secció juvenil”, emparada legalment i jurídicament per l’”Associació Musical Castellet”. Aquesta nova secció de l’entitat es va acabar fundant per tal de poder entrar a formar part de les entitat juvenils de Catalunya, ja que des de sempre, dins la nostra entitat hem realitzat tot tipus d’activitats relacionades amb el lleure juvenil.

D’aquesta manera es va estructurar una nova secció que és l’encarregada d’organitzar i portar a terme diferents activitats de lleure durant el curs, com pot ser: la castanyada, campi qui jugui, dissabtes lúdics, sortides, colònies,….

Aquesta secció està dirigida i portada per un bon nombre de monitors i monitores dels quals tenen la titulació de monitor de lleure entregada per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. .

CONJUNT INSTRUMENTAL JUVENIL “DISSET I ESCAIG”

Seguint la tasca d’ensenyament musical l’any 1987, sota la direcció del mester Francesc Vila, s’amplia a instrumental orff i a l’educació de joves, i es crea el Conjunt Instrumental i Vocal Juvenil “Disset i Escaig” compost pels monitors dels grups corals i altres nois/es que, per la seva edat, ja no poden formar part d’una coral infantil, tots ells d’entre 13 a 20 anys.

“Disset i Escaig” és un conjunt instrumental juvenil que  interpreta una amalgama de peces musicals, per tal de fer gaudir el públic d’una bona estona, amb músiques conegudes d’ahir, d’avui i de sempre com: música clàssica, tradicional, espiritual, cinema, catalana, moderna, etc.

El nostre conjunt instrumental compta amb teclats, xilofons, flauta travessera, guitarra acústica, baix elèctric, bateria i veu.

El currículum té com actuacions importants unes gires fetes al nord d’Itàlia, a la regió de Friuli, una al centre d’Àustria, dues a Cantàbria, a la República Txeca, a Hongria, a Mallorca, Menorca, Catalunya Nord, i moltes actuacions més, fetes pel nostre principat .

ELS PASTORETS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET

Des de l’1 de gener de 1983, la nostra entitat musical infantil puja a dalt de l’escenari durant les festes de Nadal, per portar a escena el Pastorets de Sant Vicenç de Castellet.

Des de llavors Sant Vicenç ha anat veient dalt l’escenari, les tradicionals representacions dels pastorets, a partir de diferents guions, però sobretot a partir de les diferents versions i adaptacions que s’han anat fent durant tots aquests anys, per tal d’anar modernitzant i agilitzant els nostres pastorets.

Aquest pastorets es van començar a representar al teatre de les Germanes Dominiques. El 1998 els passem a representar al Teatre de la Societat Coral l’Estrella fent diferents millores tècniques. Però el 2002, arriba el canvi més gran. A causa de la quantitat de gent, de les ganes de créixer, millorar l’escenografia, elements tècnics,… ; es decideix fer el canvi a la nova sala polivalent de Cal Soler. Des de llavors es segueixen representant en aquesta durant les festes de Nadal.

ACTIVITAT I ACCIONS DE L’ENTITAT

La nostra activitat principal amb els infants i joves la realitzem els dissabtes al matí de 11 a 13h., des del mes d’octubre fins al juny. Els dissabtes al matí els dediquem als assajos, jocs i activitats establertes per cada un dels grups.

Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet

La Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet es va constituir la primavera de 1984 arran de la iniciativa de l’Ajuntament de construir la primera parella de gegants del poble. Després d’una consulta amb diferents personalitats del municipi, es decideix que aquests gegants representarien els Barons de Castellet: en MARIÀ ALEGRE I APARICI i na PAULA DURAN I CERDÀ. Els gegants Barons surten principalment en les festes més assenyalades de Sant Vicenç de Castellet i tenen el seu propi ball que s’anomena el “Vals de Castellet”. 


La Colla de Geganters ha anat ampliant el nombre d’elements. La família “gegantera” compta amb el diable, el malparit, la Figaflor, i els seus fills, el Nen i la Nena.

L’entitat santvicentina fa cada any al voltant d’una dotzena de sortides,  principalment entre els mesos de maig i setembre, per assistir a les trobades de gegants que es fan arreu de Catalunya. L’activitat de la Colla de Geganters no es limita estrictament als gegants. També forma l’entitat el Grup de Correfoc, que ja ha actuat en més d’una quinzena de poblacions catalanes i, fins i tot s’ha actuat a Andorra.

L’entitat organitza tres festes locals. D’una d’elles en va ser creadora: el Cagatió. A les altres dues festes, la colla hi ha pres un paper reactivador: el Carnestoltes i l’Aplec de Castellet.

Cercle de Ioga Sol i Luna

 • Adreça: Pisos de Can Soler, 3r pis
 • Telèfon: 629 105 626
 • Horari: Dimecres de 21:00 a 22:00 hores
 • Email:ioga.solilluna@hotmail.com

El Cercle de Ioga Sol i Lluna va néixer l’any 1994 amb el nom de “Círculo de Yoga”. L’any 1997 es van aprovar els estatuts i se li va donar el nom actual, Cercle de Ioga Sol i Lluna.

L’entitat compta avui dia amb uns vint-i-cinc socis i el propòsit és donar a conèixer el ioga a les persones que hi estiguin interessades.

Associació Cultural i gastronòmica Ceps i Manduca

HISTÒRIA

L’associació cultural Ceps i Manduca, va iniciar el seu recorregut la tardor del 2002. La idea va sorgir de dos col·leccionistes de plaques de cava, Valentí Carrera i Jordi Subirana, que van creure convenient ampliar les activitats més enllà del col·leccionisme.

 ACTIVITATS

 • Les activitats que Ceps i Manduca vol promoure són:
 • Tot tipus de col·leccionisme
 • Conferències gastronòmiques
 • Excursions a cellers i caves
 • Dinars i sopars de degustació
 • Tast de tot tipus
 • Cursets de cuina, etc….

 OBJECTIUS

Destaquen educar la gent a menjar i beure millor (que no necessàriament comporta molts diners) i fomentar la cultura gastronòmica i vitivinícola del nostre país i d’arreu.

 

Centro Cultural Andaluz-Casa de Andalucía

 • Centro Cultural Andaluz-Casa de Andalucía
 • Adreça: Edifici Can Soler, s/n, baixos
 • Telèfon: 606.877.447

HISTÒRIA

El Centro Cultural Andaluz-Casa de Andalucía de Sant Vicenç de Castellet va ser fundat el 28 de febrer del 2002, el mateix dia que es celebra el Dia d’Andalusia, sent els nostres padrins La Casa d’Andalusia de Manresa. Aquell mateix dia, a Manresa, es va fer entrega a l’alcalde de Sant Vicenç, en aquells moments, Joan Montsech, d’una placa en pedra que significava la primera pedra del que avui és la Casa d’Andalusia.

OBJECTIUS

Sentint-nos catalans com ens sentim, volem que els nostres fills i descendents no s’oblidin de les seves arrels. La nostra entitat no és només una entitat d’andalusos santvicentins, també hi ha socis de d’altres poblacions i de tots els pobles de l’Estat Espanyol.

ACTIVITATS

 • Es fan classes de sevillanes, rumbes, i flamenc.
 • ACTES FESTIUS PRINCIPALS
 • 22 de gener. Festa Major d’Hivern. Migas populars
 • Febrer. Dia d’Andalusia. Paella
 • Abril. Fira d’Abril. Potaje
 • Maig. Setmana de la cultura. Degustació de plats típics andalusos.
 • Juny. Festival benèfic
 • Juliol. Festa Major d’Estiu
 • Octubre Festa del Soci

Centre de Cultura Popular Carme Baldelló

El Centre Cultural Carme Baldelló es va crear el setembre del 1990 i es tracta d’un Centre Cultural que compta amb molta activitat gràcies a un grup de dones. El dia de trovada és tots els dimecres a la tarda al local del Téxtil Montserrat. L’activitat comença a les 4 de la tarda fins a les sis  i consisteix en la realització de diversos treball i tallers.s. Gairebé cada setmana es fan xerrades culturals i casa tres mesos s’organitzen excursions o visites de caire cultural. El curs va de setembre a juny i tot i esser obert a tothom, de moment només hi participen dones de diferents edats.

ASVICAF - Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril

 • Adreça: Plaça Generalitat s/n, Baixos antigues oficines de Cal Soler – 08295
 • Telèfon: 650951402
 • Email:asvicaf@netscape.net

L’Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril (ASVICAF) és una entitat sense ànim de lucre formada per una colla d’amics  fascinats pel món del ferrocarril i tot el que l’envolta, tant a nivell de maquetisme, modelisme i col·leccionisme, com de tren real.

Les activitats de l’associació es basen en reunions i xerrades relacionades amb el món del ferrocarril, col·lecció d’objectes ferroviaris, maquetes i col·leccionisme de trens elèctrics a escala H10 i N, sortides,  trobades, excursions i passis de diapositives.

L’associació és va formar legalment el dia 3 de març del 2001 per formalitzar l’acta fundacional de la mateixa, tot i que ja feia molt anys que una es  trobava al domicili d’algun d’ells. En el moment en què l’Ajuntament de  Sant Vicenç els va cedir el local és quan l’entitat es formalitza.

L’ASVICAF està inscrita en l’expedient de la Direcció General de Dret i  d’Entitats jurídiques de la Generalitat de Catalunya (departament de  Justícia) en el registre d’associacions número 25135 de la secció  primera del registre de Barcelona. També es va sol·licitar el registre de l’entitat a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

Esbart Dansaire Santvicentí

HISTÒRIA

L’Esbart Dansaire Santvicentí es va fundar l’any 1948 amb l’objectiu de divulgar la dansa popular del nostre país. La seva existència va durar fins el 1953 quan els seus components decideixen formar una colla sardanista. L’any 1981 l’Esbart reprèn la seva trajectòria com a entitat i es crea un ballet folklòric que vol dignificar la dansa d’arrel tradicional basant-se en models tradicionals per a convertir-los en veritables espectacles de dansa. El Ballet Folklòric de l’Esbart ha actuat en nombroses ballades en places i teatre de Catalunya, així com també a Andorra, França, Itàlia, Alemanya i Bulgària.

Va ser l’any 1988 quan l’Esbart crea l’Escola de Dansa, on s’hi imparteixen classes de dansa catalana a nens i nenes de 6 a 14 anys, a partir del treball corporal i el coneixement de les tradicions populars catalanes. També organitza intercanvis culturals amb altres escoles de dansa del Principat i la Catalunya Nord.

ACTIVITAT

L’esbart participa en diverses activitats de caire tradicional de Sant Vicenç de Castellet. El seu treball més important ha estat i és la seva tasca de  dinamització de la festa popular de Sant Vicenç de Castellet amb la restitució de la BALLADA POPULAR DE GITANES i la seva col·laboració per  la recuperació de l’aplec de Castellet. La Ballada Popular de Gitanes que es celebra el segon diumenge de Pasqua, va comptar l’any 2001 amb la presència d’altres entitats que ballen gitanes amb motiu de la celebració a Sant Vicenç de Castellet del Mil·lenari.

Tota aquesta tasca va ser reconeguda l’any 1993 per la Fundació F.V.S. d’Hamburg, amb la concessió del Premi Europa per l’art Popular.

Grup de Teatre Cul-i-seu

La història del grup de teatre Cul-i-seu es remunta a l’any 1991, quan una colla d’amics de Sant Vicenç de Castellet i comarca participen en un curset de teatre impartit per l’antiga directora del grup. Un cop acabat el curset decideixen continuar junts. La seva primera representació teatral fou el pregó de Festa Major d’aquell mateix any.

El pregó es converteix en una mena de tradició pel grup. L’1 de maig del 1993 pugen per primera vegada dalt d’un escenari amb l’obra Tafalitats d’en Karl Valentin.

Posteriorment, l’obra triada el març de 1996 fou Especialitat en homes d’Assumpta González; (cap a finals d’aquest mateix any, Pere Anton Lapeña va substituir a Iolanda Soler com a director del grup) . La trajectòria del grup ha estat marcada per les diferents baixes i altes d’alguns dels components, així com també per la manca de personatges masculins. Aquest darrer motiu va influir en la tria de l’obra “Revolta de Bruixes” d’en Josep Mª Benet i Jornet el febrer de 1997.

Cul-i-seu ha intentat sempre anar alternant obres còmiques i serioses, així doncs, el mes de juliol de 1997 tocava riure amb La nit del lloro d’en Josep Cantin. Amb aquesta obra sortien per primera vegada a d’altres poblacions i fins el dia d’avui han visitat diferents pobles i ciutats de Catalunya amb les obres que han anat representant. El Nadal del 1998, i tenint en compte que el grup Cul-i-seu forma part de l’entitat Societat Coral L’Estrella, escenifiquen “El Poema de Nadal” d’en Segarra, acompanyats pels cantaires de la Coral. El mes d’octubre de 1999 estrenen l’obra Perfils  d’en Nicasi Camps i Pinós.Caldes de Montbui, Súria i Juneda.

Ja en el nou mil·leni, és a dir l’any 2000, el mes de febrer, estrenen Draps bruts, del jove autor Aleix Puiggalí. Han estat un dels grups de teatre escollits per representar l’obra Draps bruts en la X Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya que es va celebrar a Solsona els dies 30 de setembre i 1 d’octubre de l’any 2000. Amb aquesta mateixa obra ven ser triats per participar en el Concurs de Teatre Amateur de Canet de Mar i de Caldes de Monbui: les representacions es van fer els dies 19-11-00 i 11-03-01 respectivament . Els dies 27 i 28 de gener de 2001 estrenen l’obra Historietes d’Amoooooor, un recull de 4 sainets d’autors varis.

El grup ha estat premiat en el concurs de teatre de Sant Feliu de Codines amb l’obra Préssec confitat.

Societat Coral L'Estrella

La Societat Coral l’Estrella és una de les entitats més antigues de Catalunya. Es va fundar l’any 1888 amb la finalitat de mantenir l’esperit de Josep Anselm Clavé. L’entitat treballa per a la conservació i divulgació de les tradicions i la cultura catalana, el foment del cant coral i la representació de teatre i de totes les arts escèniques en general.

La Societat Coral L’Estrella és membre de la Federació de Cors de Clavé i de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.  La seu social de l’entitat és al carrer de Llobregat núm. 12 on, a banda de  sales de reunions, hi ha un teatre amb un aforament per a 300 localitats.

Actualment té aquestes seccions:

El Coro: És una coral de gent gran. Actualment canten junt amb la Coral de les Escodines de Manresa i la Coral l’Albada, adherida a la Unió Caravanista de Catalunya amb demarcació al Bages, també de Manresa. Són tradicionals les seves cantades de Caramelles, l’espectacle de Nadal i també la Serenata de la Festa Major d’estiu de Sant Vicenç.

Cul-i-Seu: És un grup de teatre de gent adulta que es va formar l’any 1991. A part de les obres que representen arreu de Catalunya també col·laboren activament en moltes de les activitats que es fan al poble. Alguns dels seus membres estan actualment a la junta directiva de la Societat.

Teatre Infantil: Ja fa més de 10 anys que la societat ofereix escola de teatre infantil com a activitat extra escolar. El curs comença el mes d’octubre i acaba el mes de juny. Cada grup treballa dues hores a la setmana i fa una obra al final per ensenyar als pares i a les escoles la tasca realitzada durant el curs.

Set de Màgia: És un grup juvenil format per dos mags i un tècnic, que es va constituir l’any 2010 i que ha engegat amb molta empenta. Han fet moltes actuacions arreu de Catalunya, han actuat a la Fira de Tàrrega i també amb el Mag Lari. Cada any organitzen per la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç el Magic Festival.

Borrok: És un grup juvenil de teatre. Els seus components són nois i noies del poble i també d’altres pobles propers a Sant Vicenç. La seva especialitat són els musicals.   

Unió de botiguers i comerciants

 • Associació Cultural Amigos del Camino de SVC
 • Associació PICA BÉ
 • Associació de propietaris Entorns de Montserrat
 • Ball popular de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet
 • Col·lectiu Mn. Josep Rovira i Tenas
 • Associació Cultural Islàmica Al-Huda

Associació Cultural Islàmica Al-Huda

 • Adreça: Pça. Anselm Clavé, 2

Associació Islàmica de Sant Vicenç de Castellet

 • Adreça: Pça. Anselm Clavé, 2
 • Telèfon: 660968701

Associació Cultural Amigos del Camino de SVC

 • Adreça: c. Enric Granados, 31
 • Telèfon: 639365087