Campanya informativa de la Generalitat per prevenir la introducció de llavors d’espècies forànies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya informativa a la ciutadania per prevenir la introducció de llavors d’espècies forànies que poden acabar posant en risc la biodiversitat dels nostres ecosistemes i introduir nous patògens que poden afectar els cultius de l’entorn.

 

Tècnica de Brushing

La Generalitat ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’envia són llavors forànies per sembrar amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

 

Col·laboració dels ajuntaments

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) es demana la col·laboració dels ajuntaments per fer front al frau de comerç online de llavors mitjançant la pràctica del Brushing. Des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es fa difusió d’aquesta tècnica il·legal, també es demana al conjunt de veïns i veïnes que estiguin al cas i es comunicarà qualsevol incidència a l’Oficina Comarcal del DARP. La regidoria de Medi Ambient fa una crida a totes les persones que rebin algun enviament d’aquest tipus que avisin l’Ajuntament i que portin les llavors. Sobretot no s’han de plantar ni s’han de llençar a les escombraries.

ca Català
X