Aprovades les taxes de les piscines municipals per a un estiu en què se seguiran les autoritats sanitàries

En el marc del ple del mes d’abril l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va aprovar la modificació de les ordenances per a l’ús de les piscines municipals de cara a la temporada d’estiu 2020. Amb aquest tràmit, el consistori ho deixa tot a punt i es mantindrà a l’expectativa de les recomanacions i instruccions de les autoritats sanitàries per decidir l’obertura i les condicions de funcionament de les instal·lacions en un estiu que, ara mateix, es dibuixa amb molts interrogants. Les taxes es podran modificar en cas que la temporada sigui més curta o bé estigui condicionada. Cal recordar que la proposta de taxes és prèvia al coronavirus.

 

Quatre trams d’edat

L’Ajuntament ha introduït canvis en les taxes per simplificar les tarifes, reduir-ne moltes i permetre el tràmit electrònic de la taxa. En aquest sentit, s’estableixen quatre trams: Primer (de 0 a 2 anys continuarà essent gratuït); Segon (de 3 a 17 anys. En aquest cas s’ha allargat de 15 a 17 anys i l’abonament de temporada passa de 27 a 22 euros); Tercer (De 18 a 59 anys amb una reducció de 45 a 38 euros per a l’abonament); Quart (Per a majors de 60 anys amb un preu que es manté en 13,50 euros).

 

 

Potenciar l’abonament de temporada

Tots els abonaments per a l’ús de les piscines seran individuals, però les persones que acreditin que formen part d’una família nombrosa o monoparental se’ls aplicarà una bonificació del 20% com fins ara. Però augmenta lleugerament el preu de les entrades puntuals dels diumenges i festius per regular l’afluència i l’aforament en dates assenyalades i fomentar que el màxim nombre de persones usuàries optin per fer-se l’abonament.

 

En paral·lel, el consistori ha suprimit els abonaments de deu entrades perquè s’utilitzava per grups, quan eren individuals, s’ha fet una tarifa especial per a grups escolars i entitats de fora del municipi i s’ha establert un preu únic per a nedadors federats del Club Natació Castellet. Finalment, es manté la gratuïtat per a les persones amb discapacitat amb un 65% o més de disminució, segons acreditació de la Generalitat de Catalunya.

ca Català
X