L’escut municipal

L’escut municipal de Sant Vicenç de Castellet està elaborat a partir d’un fons d’argent de color blanc i un castell de color verd, element característic i tradicional del municipi. A més, hi ha una graella i una roda de molí, dos elements en color vermell, senyals amb els quals la iconografia acostuma a representar sant Vicenç màrtir.

L’escut i la bandera són, en la cultura catalana, i des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de cada comunitat. La finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió i remarcar els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació.

La marca del Castellet

La imatge del Castellet s’ha adoptat com a marca per excel·lència de l’Ajuntament, s’ha inserit en la papereria i la resta d’imatge corporativa. Aquesta imatge reprodueix la silueta del Castellet, que és la icona del municipi.

El bagul de la memòria

Himne oficial de Sant Vicenç de Castellet (document PDF).
El Bagul de la memòria MP3

La visió, la missió i els valors

Del poble: La nostra visió del poble de Sant Vicenç de Castellet és la d’una població que ha recuperat l’esplendor quan va tenir als anys 60 dins la comarca, amb una bona imatge, un poble atractiu i un poble cívic, deixant de ser de forma predominant un poble dormitori, com és avui. El veiem com una referència dins del Bages, essent un referent cultural, un referent industrial i una referència com a poble d’acollida  i integració

De l’Ajuntament: Veiem l’ Ajuntament com un referent a Catalunya com a observatori de la gestió del canvi i líder en el projecte d’administració electrònica i transmissió del coneixement. Veiem un Ajuntament àgil en la gestió i els procediments administratius, proper a la població, orientat a la ciutadania i capaç d’optimitzar els recursos públics.

La missió de l’Ajuntament

Complir el compromís adquirit amb els ciutadans oferint els serveis assumits en les seves competències com a Administració Local, de qualitat, a tota la població, amb una gestió eficient dels recursos humans i materials. Així doncs, els valors que ens representen són:

Transparència

Racionalització dels interessos comuns

Participació

Accessibilitat i Professionalitat