Adhesió a la campanya ‘Establiment segur contra la violència masclista’

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet s’adhereix a la campanya Establiment segur contra la violència masclista que promou l’Institut Català de les Dones (ICD).  La institució del Departament de la Presidència, amb l’objectiu de garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista en el marc d’una situació de confinament i de manca de mobilitat, demana l’especial col·laboració de la ciutadania.

 

Situació delicada
Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats, o professionals.  A més de demanar a familiars, veïnatge i amistats de dones en relacions tòxiques i violentes que estiguin més amatents a la situació al llarg del confinament, l’ICD inicia avui la campanya Establiment segur contra la violència masclista per a que les dones també trobin el suport i la complicitat de la ciutadania quan acudeixin a un comerç.

 

Telèfon
Es tracta d’una iniciativa per facilitar l’accés al 900900120 a les dones que no poden ni trucar ni escriure als serveis en trobar-se confinades amb l’agressor. L’ICD s’ha adreçat aquest matí als gremis i col·legis professionals que en estat de confinament sanitari mantenen la seva activitat, per demanar-los la complicitat i actuació activa de suport a les dones en situació de violències masclistes. Es tracta del Col·legi de Farmacèutics i els gremis de Flequers, Estanquers, Supermercats i autoserveis, de Detallistes i autoserveis d’alimentació, i de Detallistes de fruites i hortalisses. El suport es concreta en posar en lloc visible el cartell Establiment segur contra la violència masclista.

ca Català
X