Escola Bressol El Niu

Escola Bressol Municipal

L'Escola Bressol El Niu és un centre educatiu municipal de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet que imparteix el primer cicle d'educació infantil, adreçat a infants d'edats compreses entre els quatre mesos i els tres anys d'edat i a les seves famílies.

La tasca educativa a la nostra escola bressol està en mans d'un equip de professionals qualificades que, col·laborant amb les famílies dels infants, treballem perquè cada nen i cada nena desenvolupi plenament les seves capacitats, oferint-los els ajuts i els reptes que necessiten per aprendre i desenvolupar-se d'una manera harmònica.

Història

La nostra escola Bressol té els seus orígens a la Casa Cuna que, l'any 1929, es va crear per donar resposta a les demandes de les famílies treballadores de les moltes empreses tèxtils que existien al poble.

A l'any 1978 s'inaugura un nou edifici i s'integra dins la Xarxa de Guarderies Laborals dependents del Ministeri de Treball i l'Ajuntament.

Finalment al 2005 passa a ser Escola Bressol Municipal.

Oferta existent

L'escola està organitzada en grups d'edats diferents: el primer grup acull els nadons (més petits), el segon els caminants (mitjans) i el tercer és el d'infants més grans. Per tal de poder atendre'ls més acuradament la quantitat d'infants que hi ha a cada grup varia; al grup de grans hi ha més infants que al de petits o de mitjans.

L'escola compta amb:

  • 8 places d'infants de menys d'un any d'edat: Lactants (nascuts el 2017)
  • 39 places d'infants d'un any d'edat: Caminants (nascuts el 2016)
  • 60 places de dos anys d'edat: Maternals (nascuts el 2015)

En funció de la demanda d'escolarització i l'oferta de places es pot donar el cas que agrupem alumnes de diferents nivells però d'edats similars.

Per ser admès o admesa a l'escola l'infant ha de tenir, com a mínim, 16 setmanes a l'inici del curs 2017-2018. Si el centre encara té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin 16 setmanes.

Professionals a l'EB

L'equip educatiu està format per una tutora per aula, educadores de suport i educadores complementàries, en les franges de dormitori, i una directora.

L'escola compta també amb una administrativa, amb personal subaltern i de neteja.

A l'escola els infants, un dia a la setmana, gaudeixen de sessions amb una mestra de l'Escola de Música. I un altre dia duen a terme activitats de Psicomotricitat amb una altra educadora especialista.

Horaris de l'escola

Aquest servei està disponible de setembre a juliol.

L'horari habitual de l'escola és de 9.00 a 12.00 h del matí i de 15.00 a 17.00 h de la tarda. A excepció de l'última setmana de juny i el juliol, que és de 9.00 h a 12.00h (o 15.00 h si es queden a menjador)

No obstant, oferim un espai d'ampliació horària (Servei d'Acollida) de: 8.00h a 9.00h i de 8.30h a 9.00h del matí.

Menjador escolar

De 12.00 a 15.00 l'escola compta amb un Servei de Menjador.

Els alumnes de menys d'un any porten el seu menjar a l'escola, els alumnes més grans mengen els menús de l'escola.

L'escola disposa dels menús que ens serveix l'empresa de càtering La Magrana, que s'elaboren diàriament a la cuina de l'escola Puigsoler.

La utilització del servei de menjador és voluntària. Els alumnes que es queden a menjador es poden recollir a les 13.00h, quan acaben de dinar, a les 15.00h o a les 17.00.

Dades de contacte

C/Gran, 104 i C/ Mestre Massana, 8-10
(08295) Sant Vicenç de Castellet
Telèfon 93 833 04 62
svc.elniu@svc.cat