Disseny web responsiu

El web de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, realitzat per Argus.net, ha estat programat en HTML5 sota els paràmetres del "responsive web design", en català: "disseny web responsiu".

Davant la proliferació dels dispositius mòbils amb accés a Internet, aquest tipus de programació web preveu una resposta òptima per a una correcta visualització en les múltiples resolucions de pantalla: des de les més petites dels telèfons intel·ligents o tauletes, a les més grans dels televisors o projectors connectats a Internet.

El disseny web responsiu d'Argus.net, programat en HTML5, també té en compte les exigències dels diferents programes i sistemes operatius utilitzats per accedir als continguts de la xarxa.

Continguts adaptats

El disseny web de resposta no és simplement reduir les mides de font i la reducció d'una imatge perquè s'adapti al nou format. Per al disseny d'aquest web s'ha determinat la distribució dels elements a partir d'una quadrícula flexible i d'acord a la resolució de pantalla.

Més que un simple canvi de mida dels elements, el web ha estat reorganitzat quan la resolució de la pantalla varia, mantenint els elements fàcils de trobar i una navegació organitzada. D'aquesta manera, la versió més gran de pantalla proporciona una major quantitat de continguts del web, i la versió més petita de les pantalles prescindeix d'elements que solen ser redundants.

Imatges flexibles

Un altre comportament buscat en aquest web és la flexibilitat de les imatges. En les pàgines estàtiques, les imatges canvien de mida en funció de la resolució de pantalla. En les pàgines dinàmiques el gestor de continguts permet carregar i mostrar diferents versions de les imatges.

Disseny responsiu

El web de l'Ajuntament de Sat Vicenç de Castellet s'ha realitzat a partir de les bones pràctiques en "disseny web responsiu", com ara: l'ús d'una navegació plegable en els dispositius mòbils per a facilitar l'organització de la informació, o l'ús d'una sola columna per a l'estrutura principal del dissey web per als dispositius mòbils.