Fem campanya per garantir el compliment de la nova ordenança d’animals de companyia

Es podran imposar multes quan es detectin conductes incíviques d’incompliment de l’ordenança

| 27/07/2017

La nova ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia entrarà en vigor a Sant Vicenç de Castellet el proper dia 7 d’agost. L’objectiu de l’ordenança és fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte pels seus drets, complint la Llei de protecció dels animals. A part del compliment de la normativa, l’ordenança també vetlla per garantir una saludable relació dels animals amb les persones en l’aspecte higiènic i sanitari.

A partir del 7 d’agost, els agents de la Policia Local faran una campanya adreçada als propietaris d’animals amb presència en diferents punts del municipi, i amb una atenció especial a aquells espais i zones on es detecta un major nombre d’infraccions, per tal de sensibilitzar la ciutadania i promoure el canvi d’hàbits en la tinença d’animals de companyia. Aquesta campanya intensiva inicial anirà focalitzada, principalment, als propietaris que permeten les deposicions en llocs no autoritzats o que no les recullen.

Les sancions a què s’enfronten els propietaris incívics poden ser, per exemple, entre 220 i 330 euros per no recollir les deposicions dels animals; entre 100 i 150 euros per accedir amb animals a zones on no és permesa la seva entrada; o 2.400 euros per no disposar de la llicència per a la tinença i conducció d’animals potencialment perillosos.

Veure totes les noticies